Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Éléskamra Nagyi Blogja

Éléskamra Nagyi blogja - miért váltottam életmódot?

2023.04.21 10:26
Éléskamra Nagyi blogja - miért váltottam életmódot?

Drágáim!

Éléskamra Vilma nagyi vagyok. Az egészségünk megőrzése nagyon fontos. Minden nagymama szeretné elhalmozni finomságokkal gyermekeit, unokáit, és a férjét is. Mégis miért váltottam életmódit nyugdíjas koromban? Érdemes egészségesen élni. Persze okunk is volt váltani, ugyanis a nagypapa, Karcsi papa cukorbeteg, ezért szénhidrátcsökkentetten étkezik. Azonban az Éléskamra gluténmentes szénhidrátcsökkentett liszteknek köszönhetően, könnyen készítek a férjemnek is megfelelő ételeket. 

Sokszor nehéz átállni egy egészségesebb életmódra, főleg, ha azt érzékeljük, hogy korlátozásokkal jár. Főleg egy nagymamának nehéz ez, hiszen szeretjük elhalmozni a családot finom sütikkel. Az egészségünk a legfontosabb, és ha valamilyen betegséggel kell megküzdenünk, akkor különösen fontos odafigyelni az életmódunkra. Elmúltam már 60 éves is mire ki kellett tanulnom hogy mi az a szénhidrát, miben is van szénhidrát, mennyi ehet belőle a Karcsi. 

Karcsi papa egyébként nagyon szereti az édességeket, de a cukorbetegsége miatt korlátozni kellett a cukrot és a szénhidrátot a diétájában. Karcsi papa persze mindent nagyon szeret, ami jó édes, jó cukros, csokis, lisztes. Így nem tehettem mást, mint megoldást kerestem, mert Karcsi Papa nem volt hajlandó lemondani ezekről az édességekről. Az Éléskamra gluténmentes szénhidrátcsökkentett lisztek lehetővé teszik az egészséges és ízletes desszertek elkészítését.

Az átállás nem volt könnyű, de az egészség érdekében muszáj volt. Azonban, amint elkezdtük használni a gluténmentes liszteket, rájöttünk, hogy nem kell attól félni, hogy többé nem ehetünk finomakat. Az Éléskamra gluténmentes lisztek mindenre megoldást nyújtanak, és nagyon finom ételeket lehet velük készíteni. Persze nem úgy működnek ezek a lisztek, mint a hagyományos liszt, és meg kellett tanulnom azt is, hogy mivel édesítsünk mert ugye a cukor volt az első, amit száműznünk kellett. Mit ne mondjak, elsőre azt gondoltam, oda az én legalább 45 éves sütés tudományom, pedig senki sem tudott nálam jobb tortát sütni. 

Amitől a leginkább tartottam, az az, hogy a családi ebédekre nem készíthetek finomságokat, és az unokák nem fogják szeretni a szénhidrát csökkentett édességeket. De azt sem vállalhattam, hogy Karcsi papa olyan sütit eszik, amitől felmegy a cukra. Ezért hát kipróbáltam, hogy Éléskamra Piskótát sütöttem, és nem szóltam róla senkinek. Észre sem vették, épp ezért mondom mindig, hogy az Éléskamra olyan, mint a rendes, csak mentes. 

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy törődjön az egészségével, és olyan életmódot alakítson ki, amely segít a testi és lelki egészség megőrzésében. Az Éléskamra gluténmentes szénhidrátcsökkentett lisztekkel pedig könnyebbé teheti az egészséges életmód kialakítását.

Remélem, hogy ez a bejegyzés segített megérteni, hogy miért fontos az egészséges életmód, és hogy az Éléskamra gluténmentes lisztekkel nem kell attól félni, hogy az ízletes ételeknek búcsút kell mondanunk.

Szeretettel 

Éléskamra Nagyi