Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Éléskamra Nagyi Blogja

Éléskamra Nagyi Blogja - A szomszéd is cukorbeteg

2023.04.21 13:19
Éléskamra Nagyi Blogja - A szomszéd is cukorbeteg

Szia kedves olvasóm, itt ismét Éléskamra Nagyi! Szeretnék megosztani veletek egy történetet, ami az utóbbi napokban történt velem.

Mint tudjátok, az Éléskamra termékei gluténmentesek és cukorbetegeknek is ideálisak. Azonban, a szomszédunkról kiderült, hogy ő is cukorbeteg, és én rögtön ajánlottam neki az Éléskamra gluténmentes liszteket. De azt hiszem, a tanácsomra nem nagyon hallgatott.

Nemrégiben, miközben hazafelé sétáltam, megláttam, hogy a szomszédunk egy friss, fehér kenyeret tart a kezében. Na gondoltam magamba, ezt próbálná meg a Karcsi Papa! Cukorbetegen rendes kenyeret venni.

Elkezdtünk beszélgetni, és megkérdeztem tőle, hogy miből készült a kenyere. Azt válaszolta, hogy fehér lisztből, ahogy mindig.

Ezután elmeséltem neki, hogy a fehér liszt magas szénhidrát tartalmú, és a cukorbetegeknek nem ajánlott fogyasztani. Erre ő megkérdezte, hogy mi az a szénhidrát egyáltalán. Mit ne mondjak, azt még én is tudom. 

  • Szomszéd úr, a szénhidrát egy olyan tápanyag, ami az élelmiszerekben található, és amit a szervezetünk felhasznál energiaként. Azonban a cukorbetegeknek nem ajánlott a magas szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása, mert ezek emelik a vércukorszintjüket - magyaráztam neki.

Erre ő csak bólintott egyet, és azt mondta: "Hát akkor ezek szerint mégsem olyan jó az a fehér kenyér, mint ahogy gondoltam. Talán jobb lenne áttérni az Éléskamra lisztekre." Mondanom sem kell, hogy nagyon örültem ennek a kijelentésnek! Egyébként már adtam neki egy csomag Éléskamra bögrés sütit is, de eddig még csak meg sem kóstolta. Persze én azért megértem, mert fura ám 60-70 év után áttérni valami másra. 

Meg aztán, soha nem számolgatott a szomszéd sem szénhidrátot, nem mért vércukrot, csak ette, amit gondolt, és jó volt az úgy. Azért én szomorú vagyok, hogy ezt soha senki nem mondta a szomszédnak, hogy mi az a szénhidrát, vagy mennyit is kellene belőle enni?  

Ez a történet azt mutatja, hogy sok embernek nincs tisztában az egészséges étkezés fogalmával, és sokszor nem tudják, hogy melyik ételek a legjobbak számukra. Ezért fontos, hogy az embereknek segítsünk megérteni az egészséges étkezés alapelveit.

Szerencsére Karcsi papa tudja, hogy az Éléskamra Szénhidrát csökkentett termékeiből ehet csak péksütit, és kenyeret. Nem azért mert gluténmentes, hanem mert csökkentett a szénhidrát tartalma. Persze Karcsi papa is imádta a Fornettit, de azóta messziről kerüljük. Nemrég egy lány küldött nekem egy receptet egyébként Éléskamrás Fornettiről. Bogi, a Mentesen Egészségesen-től csinált barackos fornettit, majd hétvégén megsütöm én is. 

Remélem, tetszett a történetem, és ha ti is szeretnétek egészségesen étkezni, akkor próbáljátok ki az Éléskamra termékeit! Legközelebb is találkozunk!

Szeretettel: Éléskamra Nagyi