Extra szénhidrát csökkentett piskóta
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 65 g Éléskamra kemlényítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 4 M-es tojás
- 30 g eritrit, vagy annak megfelelő édesítő
- 20 g kókuszolaj
- 75 g víz
- csipet só
- cukormentes baracklekvár
Válaszd ketté a tojásokat.
A fehérjét csipet sóval verd kemény habbá.
A tojások sárgáját az édesítővel keverd habosra, majd alaposan keverd hozzá a vizet, olajat és a lisztet.
Apránként, óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a tojások fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, egyengesd el a tésztát.
200°C-ra előmelegített sütőben süsd 18 percig, majd 180°C-on további 3-5 percig, sütőtől függően.
Enyhén nedves konyharuhára borítva, tekerd fel a piskótát legalább 5 percre, majd teljesen kihűtve, kend meg cukormentes lekvárral.
Tetejét, ízlés szerint szórd meg por édesítővel.
Nagyon finom, puha, mellékíz mentes, könnyen tekerhető, egyáltalán nem törik a tészta.
Próbáljátok ki!
Jó étvágyat kívánok hozzá!