Fánk (tojásmentes)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Nagyon finom, puha, igazi kelt élmény. Szépen átsül, és nem szívja meg magát olajjal. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli lisztkeverék
- 210 ml víz
- 60 g eritrit
- 60 g kókusztejszín (cocomas)
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet is és alaposan gyúrd össze.
Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen. Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 1,5 cm vastagra.
6 cm átmérőjű szaggatóval szaggasd ki a tésztát. Gyúrd össze, nyújtsd és szaggasd ki ismét, amíg el nem fogy a tészta. 12 db lesz belőle.
Sütés elött, a fánkok közepén, ujjaddal készíts bemélyedést.
Közepesen meleg, bő kókuszolajban süsd az első oldalát (amelyiken a bemélyedés van) fedő alatt.
Majd megfordítva, fedő nélkül, takaréklángon, szép pirosra.
Cukormentes lekvárral és diéta szerinti por édesítővel fogyaszd.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Puha fánk és nudli lisztkeverék
Címkék: paleo , gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes fánk
Nézd meg, hogyan készül a EPERLEKVÁROS FÁNK