Tojásmentes fűszeres kiflik
Ti készítettétek:
Tojásmentes fűszeres kiflik
Laczkó Zsuzsa remek receptje:
Ritkán sütök kenyeres dolgot, de sült máj - házi zsír - húspástétom - sült szalonna - rántotta - töpörtyű dolgokhoz leginkább ez a kenyérféle passzol.
Hozzávalók:
- 1 tasak Paleolit Éléskamra Tojásmentes paleo kenyér lisztkeverék,
- 2 dl víz,
- kb. 2 evőkanál zsiradék,
- kb. 10 ml citromlé,
- szárított fűszerek: nálam rozmaring és kömény valamint pici só.
Így készítettem:
Egy tálba borítottam a lisztkeveréket, (kb. fél evőkanálnyi lisztet direkt félretettem már most az elején belőle) kimértem a vizet amit kicsit meglangyosítottam és hozzákevertem 1 szűk evőkanálnyi zsírt (kacsazsírt), és 10 ml bio citrom frissen facsart levét. Fakanállal alaposan összekevertem és fél órát pihentettem. Pihentetést követően szilikonos nyújtólapra borítottam, amit az előzetesen félretett kevéske liszttel hintettem meg, még egyszer átdolgoztam, kerek bucit formáztam és egyenletesen elnyújtottam szép kerekre kb. egy gyermekujjnyi vastagra. Ezután egy evőkanálnyi zsírral átkentem, megszórtam szárított fűszerekkel, pici sóval és körcikkszerűen háromszögletűekre vágtam (8) egyenként feltekertem, majd tapadásmentes tepsibe pakoltam. A tetejét szilikonos kenőecsettel kurkuma poros zsírral átkentem. 200 Celsius fokra előmelegített villany sütőben (alsó-felső de nem légkeverés) 20 percig, majd 180 Celsius fokra mérsékelve még kb. 20 percig sütöttem. Rácson hűtöttem ki őket.