Ez a csónak alakú török pizza! Tölthető tetszés szerint ! Mehet bele darálthúsos töltelék, tölthető vegetariánus módon, kecske sajtal spenóttal, tonhallal, kinek ízlése kedve szerint!
Hozzávalók:
- 300g Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 5tojás
- 30ml citromlé
- 80ml víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, 20 percig hideg helyen pihentetjük! Majd ketté osztjuk, hosszúkás alakúra sodorjuk, a képek alapján, a kiválasztott töltelékkel megtöltjük. 180 fokon 35-40 percig sütjük.
A darálthúsos töltelék hozzávalók:
- kb 50dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- vaj vagy kacsazsír 2 ek
- só, bors
- 1 bio paradicsompüré (kb 80g)
Elkészítés:
A zsiradékon lepirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét is hozzáadjuk. Mikor finom, csillogós, krémes állagot kap a darálthúsos alap, akkor jó. Cheddar sajttal, paradicsommal vegyítve megtöltjük a csónakokat.
Jó étvágyat!
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo török pide, gluténmentes török pide, IR barát török pide, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, keltes élmény török pide
Nézd meg, hogyan készül a MEDVEHAGYMÁS KELTES POGÁCSA!
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/06/29/torok-pide-pizza/