Zserbó csiga
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 m-es tojás (kb. 165 g.)
- 20 ml friss citromlé
- 120 ml friss víz
- 25 g lágy kókuszzsír
- 40 g kristályos édesítőszer (eritrit, xilit, glicin, stb. )
- Töltelékhez: cukormentes baracklekvár, darált dió, paleo csokoládé
Elkészítés:
3 M-es tojást (KB 165 g) elkevertem, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd kevertem hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentettem a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább).
Lisztezett felületen jó alaposan átgyúrtam, és kinyújtottam kb.: 1 cm vastag téglalappá. Megkentem cukormentes baracklekvárral, megszórtam darált dióval.
Feltekertem a szélesebb oldaláról, majd 2 cm vastag szeletekre vágtam.
180°C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.
Rácson hagytam kihűlni, majd olvasztott paleo csokoládéval „díszítettem”.
Mennyei, diós-lekváros, finom, puha, ízletes csigák. Érdemes elkészíteni!
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo zserbó csiga, gluténmentes zserbó csiga, IR barát zserbó csiga, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, keltes élmény zserbó csiga
Nézd meg, hogyan készül a KAKAÓS-MEGGYES GALUSKA!