Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Blog

Ágiék szerint az Éléskamra kevesek kiváltsága

2021.08.16 14:22

A minap Ágitól kaptam egy kedves levelet, és különösen megmelengette a szívemet, elmúlt néhány évük összefoglalójával lepett meg és azt mondta, tegyem közzé, ha szeretném, mert hátha az ő történetük segít majd másoknak is.

Kislánya halmozottan ételérzékeny, sok mindent kerülniük kell az étkezésében, sok keresztérzékenysége is van, ami miatt a nyomokbanos termékek szóba sem jöhetnek náluk.

 

„Néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy a kislányom gluténérzékeny és a tejet sem fogyaszthatja. Ekkor 6 éves volt. Rendesen sokkot kaptam, mert a kedvencei a tészta ételek voltak és reggelire a kakaó. Mint sok már gyermeknek is. Fogalmam sem volt, hogyan fogok én neki ehető, finom ételeket prezentálni, mit mivel fogok helyettesíteni. De legalább már tudtuk, mivel állunk szemben.” – így kezdte a levelét Ági.

A kezdeti nehézségeket úgy hidaltam át, hogy receptek után böngésztem a neten. Először olyanokat kerestem, amikhez egyszerű, olcsó alapanyagok kellettek, nem túl sok összetétel, hogy sikerélményem legyen. Kislányom szuper jófej volt, mert simán megértette, hogy innentől változni fog az étkezése és hogy miért fontos számára mindezekre vigyázni.

Együtt kerestük az ötleteire a recepteket. Néhány hónap alatt összeállt az új főzési tudományom és az alapanyagaim is.”

Mikor már egész jól ellavíroztak, akkor jött a sokk, hogy a reggeli rosszulléteit vércukor ingadozás okozza és a kiütéseit a tojásallergia. Áginak ismét ki kellett képeznie magát új receptekkel, új alapanyagokkal. Ekkor úgy érezte, hogy muszáj váltania és keresni valami olyan kész terméket vagy termékcsaládot, ami a cukor problémák miatt is jó lesz és amit tojás nélkül is meg lehet csinálni, mert az eddigi rizsliszt, kukorica keményítő, burgonyapehely nem lesz a jövőben barátjuk.

 

Itt jöttünk a képbe mi.

 

„Úgy gondoltam, hogy mások tapasztalatára hagyatkozom és a szerint kezdtem lisztkeverékeket keresni, amit másoktól láttam, másoktól hallottam - írta nekem Ági. Volt, akire rá is írtam és beszélgetésbe elegyedtünk. Így jutottam el a Ti termékeitekhez és nagyon megörültem, amikor láttam, hogy Te is édesanya vagy, ráadásul 3 gyermeket nevelsz és ezért tisztában vagy azzal, hogy a gyermekekkel nem lehet mindent megszerettetni és elfogadtatni. Néhány más anyukától is azt hallottam, hogy a Te termékeiddel készített kenyereket, sütiket, palacsintákat szívesen megeszik a cölis gyerekek is. Nagyon boldog vagyok, hogy rátok találtam és hogy hagytam magam meggyőzni(...)

 

Házi fehér kenyér élesztővel, formában sütve

 

Nem vagytok országosan ismert nagy márka, nem lehet minden sarkon kapni a termékeiteket, de amikor Veled beszéltem telefonon, rájöttem, hogy az, ahogyan Ti felelősséget vállaltok az Éléskamra termékekért minőségben és elhivatottsággal, azokhoz hozzájutni kiváltság annak, aki rábukkan. Kislányom imádja a Házi fehér kenyér lisztből készült zsemlét, kenyeret, kiflit. Lángost a Kelt sütik és piskóta lisztből sütök, a rajta lévő alaprecept rengeteg féle kelt tésztához alkalmas. A palacsintát simán megsütöm tojás nélkül már a Palacsinta és keksz lisztből. Mit nekünk tojás? Most már megoldom a nélkül is. Kislányom ismét mosolygós, jókedvűen ül le enni és büszke rá, hogy ő is eheti a kedvencét, a pizzát, amikor a barátaival mozi délutánt csinálnak a kanapén (…)”.

 

Kelt sütemény tojásmentesen, allergének nélkül

 

Azóta Ágival sokszor beszéltünk telefonon, eszmét cserélünk, mesél kislánya, Dóri fejlődéséről, hogy a néhány év alatt a csenevész, soványka kislány szép, egészséges kiskamasszá cseperedett és már nyoma sincs a kilátszó bordáknak és a sápatag arcszínének, amit a fel nem fedezett ételérzékenység okozott nála. Az ő sikerüket az Éléskamra magenta termékcsalád hozta el, mert allergénmentes, tojás nélkül, de akár élesztő nélkül is süthető és lassú felszívódású, tápláló szénhidrátok kombinációjából állítottam össze.

--------------------------------------------------

Ha Te is szívesen megosztanád velünk Éléskamra sztoridat, akkor írj nekem, hogy közösen másokat is inspriálni tudjunk: liszigabilisztek(kukac)gmail.com