Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Fánk és nudli liszt receptek

Gőzgombóc

2018.05.24 14:06

Ti készítettétek

Gőzgombóc

Puha fánk lisztkeverék

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/gozgomboc.jpg

Mákos finomság:) Gyerekeim egyik kedvence.Ausztriában síeléskor a nap fénypontja volt mindig! Na mit ebédelünk? Germknödel-t :))) Lekvárral töltik, cukros mákkal szórják, olvasztott vajjal meglocsolják, vagy vanília sodóval, pudinggal kínálják.  A miénk ma mákos töltelékkel készült, mákkal szórtuk, finom vaníliás pudinggal tálaltuk:)

Könnyű dolgom volt, mert van egy lisztkeveréke az Éléskamrának, melyet kelt tészták utánzására, bármikor elő lehet venni! Ez a fánk tészta!

A leírás alapján összekeverjük a tésztát:

  • 1 csomag fánk liszt
  • 3 egész tojás és egy sárgája
  • 50 ml víz

Keverjük össze, hagyjuk állni 10 percet. Két sütőpapír közt kisodorjuk, használjunk valamilyen lisztet a sodrásnál, hogy ne ragadjon le. Körülbelül 4 mm vastagra . A tésztát két felé vágjuk. Egy pohárral kb megjelöljük a köröket. 1 kiskanál máktölteléket teszünk rá. A tészta másik felét ráhelyezzük a mák töltelékes alapra és pohárral kivágjuk . Kézzel kicsit megformázzuk, a maradékból még 2 gombócot tudunk formázni, megtöltjük . A gombócokat megkenjük zsiradékkal, így nem ragadnak majd össze! Ezután egy edény aljába kevés vizet tettem, a gőzőlőre (vagy nem tudom minek nevezzem:)))) tettem 4 gombócot, lassú tűzön 20 perc alatt gyönyörű gombócok lettek .

Mákos töltelék:

  • 5ek darált mák
  • édesítés ízlés szerint (eritritol, Gál-glicin)
  • 4-5 ek kókuszkrém(cocomas)

A hozzávalókat összekeverjük.

A vaníliás pudingot az Anyasüti családból választottam. A leírás alapján 500ml növényi tej mennyiségét 650mlre emeltem, mert egy folyékonyabb állagú krémet, sodót szerettem volna kapni. Ez így tökéletes is lett:)))

Tálalásnál a gombócra öntöttem a vaníliás pudingot, megszórtam mákkal. Jó étvágyat!

 Forrás:

LOVELY PALEO INSPIRATION

https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/03/14/gozgomboc/