Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Elállás joga

ELÁLLÁS JOGA

Megrendelése során Ön élhet 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében , az abban részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Ön a szerződéstől, az áru átvételét követő 14 (tizennégy) munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Ebben az esetben az Eladó köteles a Vevő által kifizetett vételárat haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríteni.

A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami eredeti és sértetlen (bontatlan) csomagolásban érkezik vissza. Az elállásra vonatkozó igényét be kell jelenteni e-mailen vagy postai úton, a pontos rendelési adatok megadásával (számlázási név és cím, szállítási név és cím, telefonszám, a megrendelés azonosító száma). A postán, vagy futárszolgálattal visszaküldött termék árát legkésőbb az áru megérkezését követő 14 munkanapon belül visszautaljuk a vevő által megadott bankszámlaszámra. A visszatérítés nem vonatkozik a ki- és visszaszállítási költségekre.

A vevő által felbontott vagy hiányos csomagolású visszajuttatott termék esetében nem vállaljuk a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatjuk a vásárlónak, a saját költségére.

Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 14 napos cserelehetőséget biztosítunk. A vevő ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.

Vevő nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék esetében, amely:

-a személyéhez kötött, illetve amelyet a Megrendelő utasításai alapján, vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, vagy gyorsan romlandó.

- romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termékek esetén

- olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (gyógyhatású készítmények, ami után más fogyasztó számára már tovább nem értékesíthető); Az Eladó  a visszatérítendő összeg után kamatot nem fizet.

A  jótállásra és a szavatosságra vonatkozóan minden esetben a Polgári Törvénykönyv illetve a kormányrendeletekben megfogalmazott hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el. Az Eladó nem vállal szavatosságot, garanciát vagy egyéb felelősséget a Weboldal állandó használhatóságáért.

 

Megrendelő rendelését egyszerűen, kötelezettség nélkül lemondhatja Szolgáltató elérhetőségein keresztül mindaddig, amíg csomagját Szolgáltató át nem adja a futárszolgálatnak kézbesítésre. Megrendelő az átadásról minden esetben e-mailben értesül.

Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló kormányrendelet szabályai az irányadóak.

Kapcsolódó jogszabályok, rendeletek megtekintése itt.
Internetes vásárlással kapcsolatos tanácsok itt.