Mit készíthetünk belőle?
Mi magyarok mindent kirántunk. Életmódváltás idején se legyen ez másképp! Készíts egy finom szelet rántott húst!
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
A morzsa ropogósra sül, és mint egy burok, bent tartja az ízeket, zamatokat, a hús szaftos marad, nem szárad ki a sütés során. A megszokott zsemlemorzsánál világosabb színűre sül. Semleges ízű, igazán ropogós állagú panír.
Alkalmas zöldségek, sajtok panírozására is.
Kinek ajánljuk?
Ajánljuk azok számára, akik reform változatát keresik a hagyományos búzalisztes zsemlemorzsának és eddig nem találtak finom, élvezhető megoldást ennek helyettesítésére.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek , inzulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
MEGÚJULT ÖSSZETÉTEL, NINCS BENNE SZEZÁMLISZT ÉS TÁPIÓKA KEMÉNYÍTŐ.
Összetevők: cassava dara, hántolt mandula őrlemény, sárga lenmag liszt
Alaprecept:
Hozzávalók:
- Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- só, bors
- valamilyen paleo liszt ízlés szerint
- felvert tojás
Elkészítési javaslat:
a sózott, borsozott húst gluténmentes (paleo) lisztbe (pl. szezámliszt, mandulaliszt, tápióka liszt) forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a ropogós panírmorzsában és zsiradékban készre sütjük (először pár perc alatt nagy fokozaton, majd mérsékelve). A hagyományos panírnál kicsit világosabbra sül. Apróbb, finomabb szemcséhez kávédarálón őröld le kicsit
Alkalmas fasírtok sűrítésére, májgombóchoz vagy galuska levesbetétnek is. Átlag 8 db húshoz.
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- só, bors
- valamilyen paleo liszt ízlés szerint
- növényi tej
Elkészítési javaslat:
a sózott, borsozott húst gluténmentes lisztbe (pl. szezámliszt, mandulaliszt, tápióka liszt) forgatjuk, növényi tejbe mártjuk, majd megforgatjuk a ropogós panírmorzsában és zsiradékban készre sütjük (először pár perc alatt nagy fokozaton, majd mérsékelve). A hagyományos panírnál kicsit világosabbra sül. Apróbb, finomabb szemcséhez kávédarálón őröld le kicsit
Alkalmas fasírtok sűrítésére, májgombóchoz vagy galuska levesbetétnek is. Átlag 8 db húshoz.
További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához!
ROPOGÓS PANÍRMORZSA RECEPTEK
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
A recept kidolgozásában közreműködött: www.mojzeske.blogspot.hu
Ti mondtátok:
F. Anita: "Mindig is imádta a család a rántott húst, azonban miután áttértünk paleo étrendre egy jó darabig mellőztük az étrendünkből, míg rá nem találtunk az Éslkamra ropogós panírmorzsára. Azóta csak ezt használom, és a férjem is imádja!"
B. Erzsike: " A férjem cukorbeteg lett, de a kedvence a rántott hús, nem lehet vasárnap csak rántott hús az ebéd már 25 éve :) Így ki kellett találjak valami finom és egészséges alternatívát ami a cukrát is kordában tartja. Jelentem sikerült! :) Az Éléskamra Ropogós panírmorzsa már 1 éve minden vasárnapunk része, remélem még legalább 25 évig :)"
Ti készítettétek:
Pikáns garnélarákok
Forrás:
https://lovelypaleoinspiration.blog/2017/03/06/pikans-garnelarakok/
Ropogós bundában sült spárga, füstölt szűzérmével és nyerstojás mentes majonézzel
Szabó Anita receptje:
Forrás:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/permalink/925109531001408/
Fish and chips
Recept forrása: http://panitakedvencei.blogspot.hu/2017/03/fish-and-chips-paleo.html?q=%C3%A9l%C3%A9skamra