A végeredmény puha, légies textúrájú lángosokat vagy fánkokat eredményez, amelyek garantáltan elcsábítják a családod és barátaid ízlelőbimbóit.
Összetevők: tápióka keményítő, kölesliszt, barna rizsliszt, cirok liszt, útifű maghéj liszt, sütőpor, bambuszrost liszt
Kötelezően jelölendő allergént nem tartalmaz.
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítési javaslat 4 db normál méretű lángoshoz:
mérj ki 250 g lisztkeveréket, adj hozzá 10 ml friss vagy 100%-os citromlevet, 5 g sót, 250 ml langyos vizet, 4 g gluténmentes porélesztőt. Keverd el, majd sűrűsödés után enyhén lisztes felületen gyúrd át. Hagyd pihenni 30 percet letakart tálban, ez alatt szépen megkel. Olajozott kézzel, olajozott nyújtólapon a 4 részre szedett tésztából igazgass el kedved szerinti méretű és vastagságú lángosokat (utóbbi ideálisan fél cm a közepén, 1 cm a szélén). Hagyd itt a pulton 20 percet újrakelni. Közepesen forró, legalább 2 ujjnyi magas zsiradékban süsd készre a lángosokat oldalanént kb. 3 perc alatt. Csepegtesd le, majd a kívánt feltéttel fogyaszd.
Elkészítési javaslat kb. 15-17 db normál méretű fánkhoz:
mérj ki 250 g lisztkeveréket, adj hozzá 10 ml friss vagy 100%-os citromlevet, 50 g édesítőt, 230 ml langyos (növényi) tejet, 20 g kókuszzsírt vagy egyéb zsiradékot, 4 g gluténmentes porélesztőt. Keverd el, majd sűrűsödés után enyhén lisztes felületen gyúrd át. Hagyd pihenni 30 percet letakart tálban, ez alatt szépen megkel. Lisztezett nyújtólapon az 1 cm vastagra nyújtott tésztából szaggass 5-6 cm átmérőjű fánkokat, takard le, hogy ne száradjon ki és hagyd itt a pulton 20 percet újrakelni. Közepesen forró, legalább 3 ujjnyi magas zsiradékban süsd készre a fánkokat oldalanként kb. 2 perc alatt. Csepegtesd le, majd fogyaszd el.
Elkészítés élesztő nélkül:
A hozzávalókat keverd össze, hagyd ki az élesztőt, 15 perc pihentetés után süsd meg a lángost, vagy a fánkot.