Új fejezet az Éléskamra életében!

Kedves Vásárlóink!
2024.08.20-tól az ÉLéskamra lisztek gyártását és forgalmazását a Paleo Központ vette át.
A nagy érdeklődés és az átállás miatt előfordulhat, hogy a rendelések kicsit késnek!

Mindent megteszünk, hogy másnapra odaérjen a csomag, ahogy eddig is!

Köszönjük szépen a türelmed!

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz, ott frissítjük a híreket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Nyújtható tészta édes receptek

Epres-rebarbarás pite

2018.05.02 09:44

Ti készítettétek

Epres-rebarbarás pite

Magliszt-mentes nyújtható liszt

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/epres-rebarbaras-pite.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsanna ismét gyönyörűséget alkotott

Elkészítés:

Epres-rebarbarás pite

1 csomag Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tésztát a csomagoláson lévő recept szerint összegyúrtam és pihetettem.

http://www.paleonagykereskedes.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Magliszt-mentes-nyujthato-teszta-alaplis

Amíg a tészta pihent elkészítettem a pite töltelékét. 50 dkg epret és 3 szál rebarbarát megtisztítottam és apró darabokra vágtam, 1 kezeletlen citrom reszelt héjával, ízlés szerinti édesítővel (a rebarbara nagyon savanyú) és 3 evőkanál tápióka keményítővel összekevertem.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
A tésztát lisztezet felületen átgyúrtam, majd a 2/3 részét kinyújtottam 30 cm átmérőjű körré.
21 cm átmérőjű szilikon sütőformát kikentem kókuszolajjal, kibéleltem a tésztával és megtöltöttem a gyümölcsökkel. 
A maradék 1/3 rész tésztát vékonyra nyújtottam és derelye vágóval csíkokra vágtam és rátettem a tészta tetejére 2 rétegben, egymásra merőlegesen. 
180°C-on 40 percig sütöttem. Rácson hagytam kihűlni.
Nagyon ízletes, szaftos, pikáns epres-rebarbarás pite.

Forrás:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=803270556538865&set=gm.376664199502673&type=3&theater&ifg=1