Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Tudtad?

Mi a különbség a gyorséttermi kaja és az Éléskamra ételei között?

2022.10.29 14:25
Mi a különbség a gyorséttermi kaja és az Éléskamra ételei között?

Ohh, hát ki ne szeretne gyorsétterembe enni: egy pizza, egy hamburger, vagy egy hot dog (de talán ide sorolhatjuk most már a különböző gyrosokat, falafeleket is) bármikor jól esik. Nehéz ellenállni, de talán sikerülni fog, íme mi 5 különbség a gyorséttermi étel és az Éléskamrád között.

Ezt teszi veled a gyorséttermi kaja

Láttad annak idején a Super Size Me című filmet? A sztori szerint egy férfi 30 napig vállalta, hogy kizárólag gyorséttermi kaját eszik, szigorú orvosi felügyelet alatt. Egy hónap alatt 11 kilóval lett nehezebb, depresszióssá vált, vesekárosodást szenvedett és szinte lenullázódott a szexuális élete.

Az Éléskamra ételeivel ez nem fordulhat elő, hiszen minden ételünk egészséges, kiszámítható és ismert forrásból készült: nem kell aggódnod mit eszel és nem okoz károsodást semmiben.

Megunható vs a füleden jön ki

Ahogy a bevezetőben írtuk, bárki bármikor szívesen megenne egy szuper hamburgert: de vajon megennéd-e minden nap? Képzeld el, hogy mától napi 3 alkalommal nem ehetsz mást csak a kedvenc gyorséttermed kedvenc menüjét. Tényleg semmi mást: nincs gyümölcs, nincs csoki, nincs süti: az a menü van. Egy héten belül megunnád, 2 hét alatt megutálnád. Ezzel szemben az Éléskamrában található ételek számtalan variációra adnak lehetőséget, egészen egyszerűen megunhatatlanak.

 

Egészséges! Egészségesebb!

Ma már a gyorséttermek is igyekeznek „egészségesnek” feltüntetni az ételeiket és valószínű, van valahol arra valamilyen szabály, ami szerint azok is (és akár még lehet olyan ételük amelyik valóban beleköthetetlen). De alapvetően egy hamburger nem lesz attól egészséges, hogy beleraknak egy salátát, ahogy a gyros sem a „cípősz”-től, sem pedig a hagymától. Az Éléskamrában csupa egészségesnél egészségesebb ételt találsz: gondolj csak a lisztjeinkre és arra, abból milyen bucit süthetsz.

 

EEEEEEjnye

Gondold el mennyi E-betűt és tartósítószert eszel meg egy (mondjuk) ismert gyorséttermi hamburgerrel. Volt erre is kísérlet, ha jól emlékszünk heteken, vagy talán hónapokon át nem változott meg a színe a kinézete a hamburgernek, miután valami egy búra alá tette. Az Éléskamra alapanyagaiból készült ételektől ezt nem várhatod el: mivel nincs bennük tartósító anyag, nem tudják felvenni a hamburgerrel a versenyt, de valószínűleg nem is szeretnéd.

 

Választék

Sok összehasonlítási ötletünk volt még, de a legerősebb talán a választék. Egy gyorsétteremben soha nem lesz nagy választék, hisz az egyetlen érdek az, hogy mihamarabb kiválaszd ki amit szeretnél, kérd, edd meg és gyorsan menj onnan. Persze, mindig frissítenek rajta és kitalálják minden évben a tökös latte-t, de alapvetően nem sok különbség lesz és választék sem.  Az Éléskamrában sütési kellékeket, alapanyagokat, vegán - és gluténmentes liszteket is kaphatsz. Ezek az alapanyagok, ezekből millió féle ételt tudsz készíteni: a választék hatalmas.

Ismerd meg: https://glutenmenteslisztek.hu/