Zöldséges-husis quiche AIP Tojásmentes
Ti készítettétek:
Zöldséges-husis quiche
Laczkó Zsuzsanna szuper receptje:
A legjobb dolog ami az Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverékével történhet:
Zöldséges-husis quiche
Hozzávalók:
330 gramm puhára főtt tökpüré,
150 gramm Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverék,
só, fűszerek: borsikafű, zellerzöld, tárkony,
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, pár percet pihentetjük és egy 26-28 cm-es szilikon piteformába nyomkodjuk (vékonyan átkenjük zsiradékkal), úgy hogy kb. két ujjnyi magas peremet képezünk. Villával több helyen megszúrkáljuk. (Normál vagy kerámia piteforma esetén sütőpapír kell, hogy ne ragadjon bele.) 200 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 10 percet sütjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket:
Nálam maradékmentes volt, ezért került bele
maradék főtt husi,
zöldségek: répa, tök,
maradék paleo tej,
zöld fűszerek: zellerzöld, borsikafű, tárkony,
só, ezeket késes aprítóval mixeljük. Mivel kicsit folyékony lett a massza tettem hozzá egy-két teáskanál Éléskamrás univerzális lisztkeveréket.
10 perc elősütést követően a quiche-be kanalazzuk a töltelék masszát majd kb. 20-30 percet (figyeljük a töltelék sülésére) 180 Celsius fokon sütjük, a sütés utolsó 5 percében füstölt szalonna darabokkal gazdagítjuk.
Kisütést követően rácson hűtjük! Nagyon finom.