Áfonyás-mangós álom (16 szeletes torta)
Ti készítettétek:
Áfonyás-mangós álom (16 szeletes torta)
Derecskeiné Horváth Zsuzsa ismét remeket alkotott:
Áfonyás-mangós álom (16 szeletes torta)
Nagyon finom, frissítő, gyümölcsös, könnyen és gyorsan elkészíthető torta.
Családi ünnepre készítettem, nem paleos családtagoknak is nagyon ízlett.
4 csomag Éléskamra Kókuszvarázs bögrés sütemény lisztkeveréket, a csomagoláson lévő recept szerint egyenként elkészítettem egy 22 cm átmérőjű szilikon torta formában.
(Akár kettesével is süthető, majd miután kihűlt, akkor ketté vágjuk, hogy összesen 4 piskóta lapot kapjunk.)
Rácson hagytam kihűlni.
6 dl jól behűtött kókusztejszínt kemény habbá vertem.
1/3-ához hozzákevertem 1 egész leturmixolt mangót, kezeletlen fél citrom héját és levét, 2 dkg zselatint pici forró vízben feloldva (langyosra hűtve), ha szükséges, diéta szerinti édesítőt.
A másik 2/3-ához, hozzá kevertem 25 dkg leturmixolt friss áfonyát, 2 dkg zselatint pici forró vízben feloldva (langyosra hűtve), kezeletlen fél citrom héját és levét, 1 ek. cukormentes áfonya lekvárt, (ennek hiányában édesítőt, ha szükséges).
Megtöltöttem a tésztalapokat. Alulra, felülre és a torta külsejére áfonyás krém került, középre mangós.
Gyümölcsökkel díszítettem, és jól behűtöttem.