AIP mini pizzák
Ti készítettétek:
AIP Mini pizzák
Laczkó Zsuzsa remek mini pizzácskáinak receptje:
Mini pizzák
Természetesen AIP módon paradicsommentesen
Éléskamra magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverékből
Recept:
- 100 g Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverék, http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Magmentes-toj…
- 150 gramm főtt-pürésített cukkini vagy tök,
- kb. 1-2 kanál kókuszolaj
- 4 g só és ízlés szerinti mennyiségben szárított pizza fűszerek ( pici bazsalikom, oregánó, kakukkfű).
Elkészítés:
Összegyúrjuk-pihentetjük, majd tapadásmentes tepsibe lapítgatunk a tésztából gombóckányi darabkákat. Villával megszúrkáljuk.
Tetejére mindenki amit szeretne, nálam most:
maradék husi ami a husilevesben főtt benne, pürésítve cukkinivel és fűszerezve-kurkumázva-élesztőpehellyel ízesítve, bolognaihoz használatos fűszerekkel gazdagítva.
Sütés: 200 Celsius fokra előmelegített sütőben középső rácson alsó-felső sütési beállítással 15 percig, majd utána 180 Celsius fokra mérsékelve még kb. 10 percig sütjük. Én az utolsó tíz percben tettem rá a füstölt szalonna darabkákat, és még pakoltam rá friss aprított zöld bazsalikomot és oregánót.
Forrás: