AIP pizza
Ti készítettétek:
AIP Pizza
Laczkó Zsuzsannak fincsi receptje:
Kicsinyke pizzácskám nomato szósszal allergénektől mentesen:
Hozzávalók:
80 g Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverék,
120 gramm főtt-pürésített cukkini vagy tök,
kb. 1-2 kanál kókuszolaj
2-3 g só és pizza fűszerek ( pici bazsalikom, oregánó, kakukkfű).
Elkészítés:
A langyos cukkini-tökpürét a kókuszolajjal a kimért lisztkeverékkel vegyítjük, alaposan összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük minimum fél órát (nálam több óra volt). Tapadásmentes lappal ellátott tepsibe nyomkodjuk kezünkkel-tenyerünkkel, rárakjuk a kívánt feltétet (nálam nomato szósz + darált husi + füstölt szalonna csíkok) és enyhe barnulásig sütjük 200 Celsius fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési beállítással középső rácson.
Sütést követően rácson hűtjük: inaktív mentes élesztőpehellyel és zöld fűszerekkel tovább ízesítjük! Nagyon finom!
Forrás:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/permalink/1004859556359738/