Magmentes-tojásmentes (AIP) receptek

Allergénmentes (AIP) Szilvásgombóc

2018.08.09 11:58

Ti készítettétek:

Allergénmentes (AIP) Szilvásgombóc

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/aipszilvasgomboc180809.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsa remeke

Allergénmentes (AIP) Szilvásgombóc

Mindenkinek ki kell próbálni, annyira finom! Nem Aipos családtagoknak is nagyon ízlett!
A tölteléket ízlés szerint és diétának megfelelően variálhatod.

50 g hámozott, magozott cukkinit, kevés vízben párolj puhára, majd leszűrve hűtsd ki, és pürésítsd.

110 g Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverékhez adj 110 ml vizet, 20 g olvadt kókuszolajt, csipet sót és a cukkini pürét. Keverd el alaposan és pihentesd 30 percet hűvösebb helyen.

http://www.paleonagykereskedes.hu/spd/5999887064531/Eleskamra-Magmentes-tojasmentes-univerzalis-lisztk

Forralj vizet a gombócoknak, majd adj hozzá egy csipet sót.
Tapadásmentes száraz, forró serpenyőben, ízlés szerinti mennyiségű pörkölt, őrölt, földi mandulát forgass át, hogy egy kis színt kapjon. (Ez el is hagyható.)
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki kb.: 2 mm vastagra.
Vágd négyetekre a tésztát.
Mindegyikre tegyél egy jó érett kimagozott fél, vagy egész szilvát, attól függően, hogy mekkora négyzeteket vágtál.
Formázz gombócokat, és miután feljönnek a víz felszínére, főzd 1-2 percig.
Leszűrve forgasd bele a földi mandulába.
Kissé vizesnek tűnhet, de nem az, ez a liszt sajátossága.
Nyersen kissé tömör a tészta, (ettől függetlenül könnyen kezelhető) de megfőzve, elképesztően puha, könnyű gombócokat kapunk.
Webáruház készítés