Allergénmentes (AIP) grízes tészta
Ti készítettétek:
Allergénmentes (AIP) grízes tészta
Derecseiné Horváth Zsuzsa remeke
Allergénmentes (AIP) grízes tészta
Nagyon finom, ízletes, mindenmentes ebéd ötlet. Próbáljátok ki, érdemes!
50 dkg hámozott, magozott cukkinit, kevés vízben párolj puhára, majd leszűrve hűtsd ki, és pürésítsd.
110 g Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverékhez adj 110 ml vizet, 20 g olvadt kókuszolajt, 20 g tetszés és diéta szerinti édesítőt, és a cukkini pürét. Keverd el alaposan és pihentesd 30 percet hűvösebb helyen.
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Magmentes-toj…
Forralj vizet a tésztának, majd adj hozzá egy csipet sót.
3 evőkanál cassava darát (garit), 2 tk felhevített kókuszolajban, közepes hőfokon kicsit forgasd át. Öntsd fel kb.: 25-50 ml vízzel, majd a tűzről levéve, lefedve hagyd állni, hogy a gőztől megpuhuljon.
Pici liszttel szórt felületen gyúrd át alaposan a tésztát, és nyújtsd ki 1 mm vastagra.
(Most kb.:0,5 cm széles és 10 cm hosszúra vágtam a tészta csíkokat.)
Vágd fel ízlés szerinti hosszúkás csíkokra, és forrásban lévő vízben főzd meg.
Amint feljönnek a tészták a víz felszínére, kb.: fél percig főzd!
Leszűrve keverd hozzá a darához.
1 nagy őszibarackot, 1 szilvát és 1 sárgabarackot, turmxolj le és a gyümölcspürével tálald a grízes tésztát.
A gyümölcspürét idény és ízlés szerint variálhatod.