Aip káposztás pogácsa
Ti készítetttek:
Aip káposztás pogácsa
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Aip káposztás pogácsa
kb.: 60 g fejes káposztát reszelj le, sózd be és hagy állni kb.: 15 percig, majd alaposan nyomkodd ki belőle a vizet. Ezután 1 teáskanál kókuszolajon, fedő alatt, ízlés szerint sóval, párold/pirítsd meg, majd hűtsd ki teljesen.
17 db-hoz: 100 g Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverékhez adj 110 ml vizet, 20 g olvadt kókuszolajt, 3 g sót vagy, 35 g káposztát.
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Magmentes-toj…
Keverd el alaposan és pihentesd 30 percet hűvösebb helyen. Pici liszttel szórt felületen gyúrd át alaposan, nyújtsd ki 1 cm vastagra, tetszés szerint késsel rácsozd be a tészta tetejét.
4,5 cm átmérőjű szaggatóval szúrd ki a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200°C-a előmelegített sütőben süsd 20 percig, majd 180°C-n további kb.: 15 percig, sütőtől függően.
Rácson hagyd kihűlni!
Nagyon finom, ízletes, kívül ropogós, belül puha pogácsák! Érdemes kipróbálni!