Magmentes-tojásmentes (AIP) receptek

Magmentes-tojásmentes lepény/tócsni cukkini főzelékkel (AIP)

2018.08.09 11:24

Ti készítettétek:

Magmentes-tojásmentes lepény/tócsni cukkini főzelékkel (AIP)

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/aipcukkinitocsni-180809.jpg

Magmentes-tojásmentes lepény/tócsni cukkini főzelékkel (AIP)

Lepény/tócsni:
50g főtt, kihűlt, pürésített cukkini
50g reszelt nyers cukkini (sajtreszelőn)
Ízlés szerint: só, fokhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld, apróra vágott snidling
20 g kókuszolaj
50 g Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Magmentes-toj

A hozzávalókat alaposan összekevertem, majd 20 percet pihentettem a hűtőben.
A tésztát diónyi gombócokra osztottam, és 1 evőkanál felforrósított kókuszolajon mindkét oldalukat arany barnára sütöttem. ( Amikor a serpenyőbe tettem, villa segítségével kilapítottam a tésztahalmokat.)
A lepény/ tócsni, nem esett szét, szépen süthető, kivűl ropogós, belül puha.

Amíg a tészta a hűtőben pihent elkészítettem a főzeléket.
1 közepes méretű cukkinit meghámoztam, kimagoztam, és lereszeltem.
2 evőkanál kókuszolajon, 1 evőkanálnyi apróra vágott póréhagymát, és ízlés szerint friss apróra vágott kaprot megdinszteltem, majd hozzá adtam a reszelt cukkinit, sóztam, felöntöttem kb. 0,5-1 dl vízzel, és 2 csipet kurkumával ízesítettem (ettől lesz szép sárga színe).
Pár perc alatt megfő, mindenki ízlése szerint bot mixerrel pürésítheti, de nem muszáj.
Friss kaporral megszórva, a lepénnyel tálaltam.
Próbáljátok ki! Nagyon finom, ízletes!

Webáruház készítés