Új fejezet az Éléskamra életében!

Kedves Vásárlóink!
2024.08.20-tól az ÉLéskamra lisztek gyártását és forgalmazását a Paleo Központ vette át.
A nagy érdeklődés és az átállás miatt előfordulhat, hogy a rendelések kicsit késnek!

Mindent megteszünk, hogy másnapra odaérjen a csomag, ahogy eddig is!

Köszönjük szépen a türelmed!

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz, ott frissítjük a híreket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Nyújtható tészta édes receptek

Almás rózsa

2018.04.20 13:10

Alma rózsa

Ti készítettétek

Alma rózsa

Tészta hozzávalók:


Töltelék:

  • két darab édes alma kicsumázva, elfelezve, zöldséggyalun vékonyra szeletelve,
  • fél citrom vagy narancs leve,
  • egy-két evőkanál kenhető állagú lekvár,
  • opcionálisan fahéj vagy más fűszer.

Alma rózsa

Elkészítés:

A lisztkeveréket a bambuszrostliszttel alaposan összekeverjük. Egy magasfalú botmixer pohárba mérjük a zselatint, mézet, kisebbekre darabolt puha aszalványokat, citromlét és meleg vizet, majd le-fel mozgással sűrű fehér habbá mixeljük pár perc alatt.

Egy lábasban a darált sertés hájat és a pürét egybemelegítjük. A szárazanyagokra öntjük a zsíros masszát, majd a tojáspótló fehér habot, alaposan egy spatulával elvegyítjük, ezt követően hideg helyre tesszük legalább egy fél órára pihenni, egybeduzzadni. A tészta pihenő idejében előkészítjük az almaszirmokat: A vékony almagerezdeket forró citromos/narancsos vízzel leforrázzuk, fedő alatt tartjuk, hogy bepuhuljanak.

A továbbiakban a tésztával szilikon lapon dolgozunk. Pihentetést követően alaposan összegyúrjuk, ha igényel némi alá-fölé lisztezést akkor arra bambuszrostlisztet, vagy manióka lisztet használunk. Kb. 25 cm széles téglalappá nyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk. 3 cm magasságú csíkokra szabdaljuk fel. A bepuhult almagerezdeket gömbölyödő hasukkal felfelé a tésztacsíkokra sorakoztatjuk szorosan feles fedésben úgy hogy a tésztán felül túlnyúljanak. Alulról vékonyan bekenjük lekvárral és kb. 1 cm-esen felhajtjuk a tésztát. Ezután egyenként feltekercseljük, majd tapadásmentes nagyobb szilikon muffinformákba helyezzük a rózsákat, ennek hiányában kerámia ramekin forma is jó választás zsiradékkal kikenve.

180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt sül készre, a sütési idő utolsó 10 percében a formákból érdemes kiborítgatni a rózsákat és sima tepsin tovább sütni, hogy a talpukat is jobban érje a levegő. Hogy az almaszirmok ne szemesedjenek meg, érdemes ekkor a tetejüket letakarni sütőpapírral.

Sütést követően rácson hűtsük ki őket.



Készítette:  https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/desszertek/almas-rozsa/