Paleo diétás almás táska
Ti készítettétek:
Paleo diétás almás táska
Dávid Krisztina receptje:
Hozzávalók a tésztához:
- 60 g reszelt cukkini
- 1 tojás
- 5 ml frissen facsart citromlé
- 15 g eritrit
- 15 g folyékony kókuszolaj
- 55 g Paleolit Éléskamra Magliszt mentes nyújtható tészta ( ITT megvásárolható)
- 10 g bambuszrostliszt
- 10 ml víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 darab alma
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint fahéj
Hozzávalók a tetejére:
- tojás a lekenéshez
- porrá őrölt eritrit a szóráshoz
Elkészítés:
Először a cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le, és pürésítsük. ( nálam szinte mindig van a hűtőben cukkinipüré, mert jó reggeli kásákba, kenyeret is szoktam belőle készíteni, vagy péksütikhez, tócsnihoz stb.)
A cukkini pürét a folyékony hozzávalókkal keverjük ki, majd adjuk hozzá az eritritet végül a liszteket. Szilikonos deszkán gyúrjuk át a tésztát, majd pihentessük a hűtőben 20 percig.
Addig elkészítjük a tölteléket. Az almákat ( ha szükséges pucoljuk meg, én most nem tettem) reszeljük le. A levét nyomkodjuk ki, hogy ne áztassa el a tésztát. Ízesítsük ízlésnek megfelelően eritrittel ( vagy más természetes! édesítővel) és fahéjjal.
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtsuk ki, és vágjunk belőle 4 egyforma négyzetet. Az egyik sarkánál késsel vágjunk bevágásokat, úgy, hogy a széleit ne vágjuk át. Az ellentétes oldalra halmozzunk az almás töltelékből, majd a bevagdosott felét hajtsuk rá. Az oldalait villával lenyomkodtam. Így járunk el a többi péksüteményünkkel is. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.
Forrás:
http://fittdieta.cafeblog.hu/2018/03/05/paleo-dietas-almas-taska/