Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Karácsonyi receptek

Édes zsemlék (angol muffin)- tojásmentes

2017.12.09 12:51

20 dkg lisztből nekem 10 zsemlém lett, míg a 10 dkg tojásmentesből 4 db, de ez méret és formázás kérdése is.

Hozzávalók: 20 dkg Keltes élmény lisztkeverék, 3 tojás, 10 ml citromlé, 60 ml víz, 60 ml mandula tejszín, 50 ml olvasztott ghí (tisztított vaj, ami ebben a formában már laktóz és kazein mentes), 3 dkg ötszörös édesítő, 2 dkg só (Himalája sót használtam, ez azért fontos információ, mert minden só más és más)

Felvertem a tojást és egy picit félretettem belőle, hogy sütés előtt picit megkenjem a zsemléket. Ez kb egy evőkanálnyi mennyiség.
A tojáshoz adtam a citromlét, az édesítőt, az olvasztott ghít és a sót, jól elkevertem, majd a vizet és a tejszínt is beleöntöttem. Ezután jött a lisztkeverék, amivel az egészet jól eldolgoztam. 1 órát pihentettem, majd gombócokat formáztam belőle, amiket keresztben jó mélyen bevágtam. Imádtam nézni sütés közben, ahogy szépen nyíltak szét, mint egy virág.

Tojásmentes édes zsemle, mint mondtam kissé halovány, de nagyon finom.

Hozzávalók: 10 dkg Keltes élmény lisztkeverék, 4 cl citromlé, 20 ml víz, 35 ml mandula tejszín, 40 ml olvasztott ghí (tisztított vaj, ami ebben a formában már laktóz és kazein mentes), 3 dkg ötszörös édesítő, 2 dkg só (Himalája sót használtam, ez azért fontos információ, mert minden só más és más)

Az eljárás ugyanaz, mint a másiknál, folyékony hozzávalókat összekeverni, utána a liszttel elkeverni, pihentetni és sütni.

Recepr forrása: Sass Erika (www.tepszi.hu)

A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék 

#eleskamra #chdieta  #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #edeszsemle