Új fejezet az Éléskamra életében!

Kedves Vásárlóink!
2024.08.20-tól az ÉLéskamra lisztek gyártását és forgalmazását a Paleo Központ vette át.
A nagy érdeklődés és az átállás miatt előfordulhat, hogy a rendelések kicsit késnek!

Mindent megteszünk, hogy másnapra odaérjen a csomag, ahogy eddig is!

Köszönjük szépen a türelmed!

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz, ott frissítjük a híreket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Karácsonyi receptek

Aszalt szilvás, gesztenyés bejgli

2017.12.18 18:56

1 csomag Paleolit Éléskamra bejgli lisztkeverék recept szerint elkészítve:

a 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 40 ml vizet, 30 ml citromlevet, 60 g eritritet és 60 g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át. Oszd ketté a tésztát, ezután szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kb. 5 mm vastagságú téglalapra. Töltsd meg a kívánságod szerinti töltelékkel (2 rúdhoz 200 g darált mák, 60 g eritrit, citrom reszelt héja, vanília magja és 50 ml víz felfőzve). A sütőpapír segítségével tekerd fel a tésztát, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.

Töltelék:


250g cukormentes gesztenye püré
100g aszalt szilva apróra darabolva
40g eritrit
40g házi kókusztej

Recept forrása: Klochányné Izsó Tímea