Nyújtható tészta sós receptek

Baconos stangli (tojásmentes)

2019.01.03 13:15

Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje


Nagyon finom, ízletes, ropogós, mégis puha falatok.


Hozzávalók:

Elkészítés:

A folyékony hozzávalókat keverd össze, majd hozzákeverve a lisztet, alaposan gyúrd össze. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen.
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 24X38 cm-es téglalappá. Vágd hosszában 3 egyenlő hosszú csíkra, így lesz 3 db, 8 X 38 cm-es tésztalap.


Az első tésztacsíkra fektess szorosan egymás mellé bacon csíkokat, erre helyezd a második lapot és arra is fektess, ugyan úgy bacon csíkokat.  Erre kerül a harmadik tészta lap. Sodrófával kissé sodord át a tésztát, így jobban összetapad.


Kb. 1,5 cm széles csikokra vágd fel. (25 db lesz belőle.) Egyenként kissé megtekerve, tedd a „stanglikat” sütőpapírral bélelt tepsibe. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd, sütőtől függően 25-30 percig.


Rácson hagyd kihűlni.

Süss, főzz  Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:

Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez lisztkeverék

 

Címkék: paleo , gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes baconos stangli

Nézd meg, hogyan készül a HAMIS „KRUMPLIS” POGÁCSA

Webáruház készítés