Baconos stangli (tojásmentes)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Nagyon finom, ízletes, ropogós, mégis puha falatok.
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez lisztkeverék
- 50 g olvadt zsiradék
- 10 ml friss citromlé
- 150 ml víz
- bacon szalonna
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat keverd össze, majd hozzákeverve a lisztet, alaposan gyúrd össze. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen.
Enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 24X38 cm-es téglalappá. Vágd hosszában 3 egyenlő hosszú csíkra, így lesz 3 db, 8 X 38 cm-es tésztalap.
Az első tésztacsíkra fektess szorosan egymás mellé bacon csíkokat, erre helyezd a második lapot és arra is fektess, ugyan úgy bacon csíkokat. Erre kerül a harmadik tészta lap. Sodrófával kissé sodord át a tésztát, így jobban összetapad.
Kb. 1,5 cm széles csikokra vágd fel. (25 db lesz belőle.) Egyenként kissé megtekerve, tedd a „stanglikat” sütőpapírral bélelt tepsibe. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd, sütőtől függően 25-30 percig.
Rácson hagyd kihűlni.
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Nyújtható tészta sós sütikhez lisztkeverék
Címkék: paleo , gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes baconos stangli
Nézd meg, hogyan készül a HAMIS „KRUMPLIS” POGÁCSA