Paleolit Éléskamra barna kenyér reggelire
Ti készítettétek:
Paleolit Éléskamra barna kenyér reggelire
Dávid Krisztina receptje:
Minden elfogultság nélkül írom, ez a kenyér tényleg olyan mint az igazi barna kenyér! Kezdő háziasszonyoknak is ajànlom, hiszen az elkészítéséhez csak víz kell a lisztkeveréken kívűl!
Hozzávalók 1 kis méretű kenyérhez:
- 120 g Paleolit Éléskamra valódi barna kenyér lisztkeverék
- 130 ml víz
- tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Kézi robotgéppel vagy kanállal keverd homogén állagúra, végleges sűrűségét 20 perc pihentetés után éri el. Picit gyúrd át, majd vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér vagy cipó formára, 3-4 helyen jó mélyen vágd be a tetejét és tedd tepsire. Ízlés szerint kend le tojással és tedd 200 fokos sütőbe 20 percre, majd további 35 percre 180 fokon. Csak kihűlés után ajánlott szeletelni.
A kenyérből 3 vékony szeletet vágtam, és tükörtojással, csirkemell sonkával, salátával tálaltam.
Tápérték az egész kenyérben:
kcal: 355.68
fehérje: 22.08
szénhidrát: 50.04
zsír: 5.04
Forrás:
http://fittdieta.cafeblog.hu/2018/05/28/paleolit-eleskamra-barna-kenyer-reggelire/