Karácsonyi receptek
Marcipános bejgli
Hozzávalók:
a tésztához:
18,5 dkg paleolit éléskamra ünnepi bejgli lisztkeverék
4 db tojás
4 cl víz
3 cl citromlé
6 dkg eritrit
6 dkg folyékony kókuszzsír
a töltelékhez:
20 dkg finomra darált blansírozott mandula
10 dkg eritrit
1 dl Totu tej
5 dkg aszalt vörösáfonya
1 tojásfehérje
pár csepp mandula kivonat
továbbá:
2 evőkanál holland kakaó
a kenéshez:
1 tojás
a díszítéshez:
porrá őrölt eritrit (elhagyható)
A tésztához a tojást, a vizet, a citromlét, a kókuszzsírt és az eritritet, habverővel egyneműre keverjük. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet is. 20 percre hűtőbe tesszük. Gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Ketté osztjuk a tésztát. Az egyiket két sütőpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen evőkanálnyi kakaót szitálunk rá. Megkenjük a mandulás töltelék felével, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy alaposan összekeverjük a hozzávalóit. Feltekerjük. Sütőpapíros lemezre tesszük. A másik tésztával ugyanígy járunk el. A rudakat lekenjük tojássárgával, majd tojásfehérjével. Megszurkáljuk, végül 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Porrá őrölt eritrittel megszórva kínáljuk.
Recept forrása: tucsokbogar.blogspot.hu