Vékonytésztás olasz pizza receptek
Bolognai szószos pizza (paleo)
Ti készítettétek:
Bolognai szószos pizza (paleo)
Szabó Anita receptje:
Hozzávalók:
a tésztához:
2 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)
a forma kenéséhez:
teáskanálnyi zsír
a raguhoz:
20 dkg darált hús
fél fej hagyma
3 dkg zsír (mindegy milyen)
2 dl natúr paradicsomlé
1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
1 evőkanál apróra vágott friss oregano
1 evőkanál eritrit (vagy xilit)
törött bors
só
továbbá:
8 dkg éven túl érlelt cheddar
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a ragut, amihez a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban. Hozzáadjuk a húst. Addig sütjük, amíg ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomlét és az ízesítő anyagokat. Kis lángon puhára pároljuk. A tésztát én nem nyújtottam, hanem zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a ragut. Megszórjuk a reszelt sajttal, végül 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Forrás: