Brokkoli fasírt
Ti készítettétek: Laczkó Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 60 g Éléskamra kemlényítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 200 gramm brokkoli,
- só,
- 1 tojás
- kb. 3 gramm szódabikarbóna,
- pici citromlé
- fűszerek ízlés szerint (pl. törött bors)
- zsiradék.
Elkészítés:
A brokkolit nyersen késes aprítóban aprítjuk, tálba tesszük, besózzuk. Picit pihentetjük, majd egy egész tojással összekeverjük. A lisztkeverékhez adjuk a szódabikarbónát egy csavarintásnyi citromlével kipezsegtetjük majd a brokkolis tojásos masszával vegyítjük, jól átkevergetjük majd hideg helyen pihentetjük kb. negyed órát, ez idő alatt szépen bedagad, egybeáll. Sütőlapot zsírral kikenegetünk és egy evőkanállal kisebb tenyérnyi adagokat halmozunk a tepsibe, ezután kb. ujjnyi vastagságúra ellapítgatjuk. Olvasztott zsírral kenőecsettel a tetejüket átkenegetjük. 180 Celsius fokos sütőben sütjük alsó - felső sütési beállítással barnulásig ami nálam pontosan 25 perc volt. Rácson hűtjük.
Én majonézzel és uborka karikákkal valamint gm inaktív élesztőpehely szórással tálaltam.
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra kemlényítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo brokkolifasirt, gluténmentes brokkolifasirt , IR barát brokkolifasirt, CH diéta, cukormentes, extra szénhidrát csökkentett brokkolifasirt, paleo, tejmentes, tejtermékmentes, húsmentes, egyszerű, keményítőmentes
Nézd meg, hogyan készül a SZEZÁMMAGOS OMLÓS RUDAK