Vékonytésztás olasz pizza receptek
Calzone pizza 2
Ti készítettétek:
Calzone pizza
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
1 csomag Éléskamra Vékonytésztás olasz pizza lisztkeveréket a zacskón lévő recept szerint, kevés morzsolt oregánóval összegyúrtam és pihentettem. Addig a sütőt előmelegítettem 210°C-ra, és előkészítettem a tölteléket.
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Vekonytesztas…
A pihentetés után, enyhén lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, majd 2 egyenlő részre osztottam, (így akár két különböző töltelékkel is készíthető) és egyenként vékony kör alakú lappá nyújtottam. A tészták felét megkentem házi cukormentes ketchuppal, megszórtam szárított oregánóval. Szeletelt házi csirkemell sonka, párolt gomba, friss paradicsom szeletek, friss, apróra vágott spenót levelek és ízlés szerint éven túl érlelt Cheddar került bele.
A tészta szabadon hagyott részét ráhajtottam a töltelékre, majd összenyomkodtam a széleket. Villával is rásegítettem, hogy jól összetapadjanak.
210°C-n 15 percig sütöttem.
A töltelék ízlés szerint variálható, és akár 1 nagy calzone, vagy 4 'mini' is süthető a megadott mennyiségből.
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Vekonytesztas…
A pihentetés után, enyhén lisztezett felületen átgyúrtam a tésztát, majd 2 egyenlő részre osztottam, (így akár két különböző töltelékkel is készíthető) és egyenként vékony kör alakú lappá nyújtottam. A tészták felét megkentem házi cukormentes ketchuppal, megszórtam szárított oregánóval. Szeletelt házi csirkemell sonka, párolt gomba, friss paradicsom szeletek, friss, apróra vágott spenót levelek és ízlés szerint éven túl érlelt Cheddar került bele.
A tészta szabadon hagyott részét ráhajtottam a töltelékre, majd összenyomkodtam a széleket. Villával is rásegítettem, hogy jól összetapadjanak.
210°C-n 15 percig sütöttem.
A töltelék ízlés szerint variálható, és akár 1 nagy calzone, vagy 4 'mini' is süthető a megadott mennyiségből.