Citromos máktorta
Hozzávalók a piskótához:
1 csomag Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverék
10dkg darált mák
60g eritrit
csipet só
5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
7 evőkanál víz
7 tojás
fél citrom reszelt héja
Hozzávalók a krémhez:
2 csomag ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding por
6 dl mandula tej
ízlés szerint édesítő (50g eritrit)
1 citrom reszelt héja
1,5 citrom leve
3 dl kókusztejszín
fél dl meleg vízben feloldott 8g zselatin
Díszítéshez:
citrom karikák
Elkészítés:
A piskótához 7 db M-es tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel verd kemény habbá. A sárgáját 30 g eritrittel habosítsd fehéredésig, majd add hozzá a kókuszzsírt, kókuszzsírt, citrom héját, a darált mákkal elkevert lisztet. Végül óvatosan keverd hozzá a tojásfehérje habot. 30 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformában, vagy szilikonos formában, (esetleg 25*20-as tepsiben) 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt (tűpróba) süsd készre.
A krém elkészítése: a pudingot az édesítővel, tejjel elkeverve lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzd krémesre, majd keverd hozzá a meleg vízben feloldott zselatint, a citrom levét és reszelt héját. Teljesen hűtsd ki. A jól lehűtött kókusztejszínt verd kemény habbá és keverd a pudinghoz, végül kend meg vele a piskótát. Ízlés szerint díszítsd citromkarikákkal. Jól behűtve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna