Kiflik (valódi barna kenyér keverékből)
Hozzávalók és elkészítés a zacskón lévő recept szerint:
a keverék tartalmát szórd egy tálba, önts rá 260 ml hideg vizet. Kézi robotgéppel vagy kanállal keverd homogén állagúra, végleges sűrűségét 20 perc pihentetés után éri el. Picit gyúrd át, majd vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér vagy cipó formára, 3-4 helyen jó mélyen vágd be a tetejét és tedd tepsire. Ízlés szerint kend le tojással és tedd 200 fokos sütőbe 20 percre, majd további 40 percre 180 fokon. Csak kihűlés után ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli formázása esetén a 2. sütési fázis 25 percre rövidül.
Lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 46cm átmérőjű kör lappá. Vágd 8 egyenlő részre. A szélesebb feléről tekerd fel a tésztát, formázz kifliket és tedd zsírpapírral bélelt tepsibe. Kend le kókuszolajjal. Rácson hagyd teljesen kihűlni.
Recept forrása: Kiss Viktória