Csavart rudak
Hozzávalók:
• 1 csomag Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható alapliszt,
• 2 tojás (110-120 gramm)
• 80 gramm puha darált sertés háj, ennek hiányában szigorúan tejmentes sertés zsír is jó,
• 1 púpos teáskanál darált lenmag + őrölt kömény + himalája só,
• pici langyos víz: kb. 30-40 ml - amennyit a tészta felvesz.
Tölteléknek egy teáskanál darált lenmag + kb. egy csapott evőkanálnyi szezámmag.
Elkészítés:
A tojásokat felütjük egy tálba villával gyorsan felverjük, kiveszünk belőle 2 kanálnyit a töltelékhez + kenéshez, és félretesszük. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, hideg helyre tesszük kicsit pihenni. Pihentetést követően szilikon lapon vékonyra elnyújtjuk, elfelezzük, a fele tésztát tojással kenjük, darált lenmaggal és egész szezámmagokkal szórjuk. A tésztát ráhajtjuk, kézzel finoman rányomogatjuk és derelye vágóval ujjnyi csíkokra vágjuk, majd kb. két-három csavarást csinálunk rajtuk. Sütőlapra helyezzük őket, és kenőecsettel a megmaradt tojással megkenjük kívül is. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben nagyjából 15-20 perc alatt sül készre.
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chcsokkentett #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #csavartrudak
Recept forrása: Laczkó Zsuzsanna (http://utunkazegeszseghez.webnode.hu)