20.000,-Ft rendelés felett a szállítás ingyenes! 
Már rendelhetők a karácsonyi, limitált kiadású, ünnepi lisztkeverékek! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Vékonytésztás olasz pizza receptek

Csirkés pesztós pizza (paleo)

2018.08.18 11:37

Ti készítettétek:

Csirkés pesztós pizza (paleo)

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/csirkespesztos180818.JPG

Szabó Anita receptje:

Amikor még hagyományosan készítettem, az itt található módon csináltam.
 
 
Hozzávalók:
 

 

a tésztához: 
2 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)
a forma kikenéséhez:
teáskanálnyi zsír
a pesztóhoz:
2,5 dkg fenyőmag ( vagy egyéb olajos mag pl. napraforgó , mogyoró , dió stb.)
1-2 gerezd fokhagyma
1 maroknyi bazsalikomlevél
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
 
továbbá: 
1 db grillezett csirkemell
10-12 db koktél paradicsom
10 dkg paleo mozzarella (recept itt)
törött bors
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a pesztót, amihez a a fenyőmagot szárazon megpirítjuk. Az összes hozzávalót tálba tesszük és botmixerrel pürésítjük. A csirkemellet és a paleo mozzarellát kockákra vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük.  A tésztát én nem nyújtottam, hanem  zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a pesztót. Elrendezzük rajta húst, a paradicsomokat és a mozzarellát. Sózzuk, borsozzuk, végül 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Forrás: