Vékonytésztás olasz pizza receptek
Csirkés pesztós pizza (paleo)
Ti készítettétek:
Csirkés pesztós pizza (paleo)
Szabó Anita receptje:
Amikor még hagyományosan készítettem, az itt található módon csináltam.
Hozzávalók:
a tésztához:
2 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)
a forma kikenéséhez:
teáskanálnyi zsír
a pesztóhoz:
2,5 dkg fenyőmag ( vagy egyéb olajos mag pl. napraforgó , mogyoró , dió stb.)
1-2 gerezd fokhagyma
1 maroknyi bazsalikomlevél
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
só
1-2 gerezd fokhagyma
1 maroknyi bazsalikomlevél
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
só
továbbá:
törött bors
só
só
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a pesztót, amihez a a fenyőmagot szárazon megpirítjuk. Az összes hozzávalót tálba tesszük és botmixerrel pürésítjük. A csirkemellet és a paleo mozzarellát kockákra vágjuk. A paradicsomokat elfelezzük. A tésztát én nem nyújtottam, hanem zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a pesztót. Elrendezzük rajta húst, a paradicsomokat és a mozzarellát. Sózzuk, borsozzuk, végül 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Forrás: