Nyújtható tészta édes receptek

Csokis almás pite (paleo)

2018.08.18 11:56

Ti készítettétek:

Csokis almás pite (paleo)

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/csokisalmas180818.JPG

Szabó Anita receptje

A hétvégére almás pitét terveztem. El is készítettem egy újabb változatban. A családban nagy sikere volt. 
 
Hozzávalók: 
 
a tésztához:
5 dkg porrá őrölt eritrit
4 L-es tojás
fél dl víz
20 ml citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj
a töltelékhez:
1 kg reszelt nyári alma
2 teáskanál fahéj
ízlés szerint eritrit (én nem tettem hozzá)
 
a tetejére:
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1 dkg kókuszolaj
 
A tölteléket készítjük el először, amihez a reszelt almát összekeverjük a fahéjjal és az édesítővel. Átpároljuk, félretesszük. A tésztához habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal és az eritrittel. Hozzáadjuk a lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tésztát 3 részre osztjuk. Két sütőpapír közt, 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk őket. 175 fokos sütőben 12perc alatt megsütjük a lapokat.  Kihűtjük. A lapokat betöltjük a fahéjas almával. Az utolsó lapot megkenjük a vízgőz felett felolvasztott, kókuszolajjal elkevert csokoládéval. Hűvös helyre téve rádermesztjük a csokit. Ízlés szerint szeleteljük.
Forrás:

 

Webáruház készítés