Nyújtható tészta édes receptek
Csokis almás pite (paleo)
Ti készítettétek:
Csokis almás pite (paleo)
Szabó Anita receptje
A hétvégére almás pitét terveztem. El is készítettem egy újabb változatban. A családban nagy sikere volt.
Hozzávalók:
a tésztához:
5 dkg porrá őrölt eritrit
4 L-es tojás
fél dl víz
20 ml citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj
a töltelékhez:
1 kg reszelt nyári alma
2 teáskanál fahéj
ízlés szerint eritrit (én nem tettem hozzá)
a tetejére:
10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1 dkg kókuszolaj
A tölteléket készítjük el először, amihez a reszelt almát összekeverjük a fahéjjal és az édesítővel. Átpároljuk, félretesszük. A tésztához habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal és az eritrittel. Hozzáadjuk a lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tésztát 3 részre osztjuk. Két sütőpapír közt, 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk őket. 175 fokos sütőben 12perc alatt megsütjük a lapokat. Kihűtjük. A lapokat betöltjük a fahéjas almával. Az utolsó lapot megkenjük a vízgőz felett felolvasztott, kókuszolajjal elkevert csokoládéval. Hűvös helyre téve rádermesztjük a csokit. Ízlés szerint szeleteljük.
Forrás: