Csupazöld tortilla (AIP-paleo-vegán)
Ti készítettétek:
Csupazöld tortilla (AIP-paleo-vegán)
Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Csupazöld tortilla (AIP-paleo-vegán)
Hozzávalók 5 db-hoz:
Tészta:
120 g Éléskamra Magmentes-tojásmentes univerzális lisztkeverék
http://www.paleonagykereskedes.hu/…/Eleskamra-Magmentes-toj…
100 g főtt cukkini püré
20 g olvadt kókuszolaj
50 g víz
3 g só
Gyúráshoz, nyújtáshoz: liszt.
Sütéshez: 1 evőkanál kókuszolaj.
Töltelék:
fél kígyó uborka
ízlés szerint hagyma
1 avokádó
4 szál zöldség zöldje
2 marék friss spenót
Elkészítés: a hámozott, magozott cukkinit kevés vízben párold puhára, majd szűrd le, hűtsd ki és pürésítsd.
A cukkini pürét a vízzel, kókuszolajjal, sóval keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet, és alaposan gyúrd össze.
Pihentesd a tésztát, 30 percig hűvös helyen.
A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd apróra a spenót kivételével.
A pihentetett tésztát oszd 5 egyenlő részre.
Enyhén lisztezett felületen gyúrj egyenként gombócokat, és nyújtsd ki 0,5-1 mm vastag kör lappá.
Kókuszolajjal vékonyan kikent, forró tapadásmentes palacsintasütőben, egyenként süsd meg a tortillákat, oldalanként kb.: 1 perc alatt.
A kisült tortillákat takard le egy tányérral, amíg kisütöd az összeset.
Töltsd meg ízlésed szerint a zöldségekkel, tekerd fel, és már fogyaszthatod is.
Könnyen kezelhető és könnyen tekerhető a tészta. Próbáljátok ki!
Nagyon finom, mindenmentes, ízletes, frissítően zöld tortilla.