Karácsonyi receptek
Darálós keksz
Ezt a süteményt el lehet készíteni darálóra szerelhető kütyüvel, Tupperes formavarázzsal, vagy akár 8-10-es csillagcsőrös habzsákkal. Én formavarázzsal készítettem nagyjából 15 perc összmunkával + a csokizás. Sőt, a tészta alkalmas kekszkinyomóhoz is. Tavaly azzal készültek a mézesek. Itt találjátok hozzá a receptet és a fotót.
Hozzávalók:
20 dkg Paleolit éléskamra puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
5 cl víz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható, nekem még kellett hozzá)
5 dkg porrá őrölt eritrit
1 cl citromlé
8 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg méz
1 tojás
a díszítéshez:
15 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1 evőkanál folyékony kókuszolaj
A liszt kivételével a többi hozzávalót homogénre elegyítjük. Hozzáadjuk a lisztet. Sima masszává keverjük. Pihentetés nélkül, darálóba, formavarázsba, vagy habzsákba szedjük. Elkészítjük a rudakat. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. 160 fokos sütőben 20-22 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Végeit a kókuszolajjal vízgőz fölött felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Megdermesztjük a csokoládét és már fogyaszthatjuk is.
Jól rejtsük el, mert gyorsan fogy.
Recept forrása: tucsokbogar.blogspot.hu