Desszerttál
Egyszerű összerakós desszert azoknak is, akik nem szoknak vagy nincs idejük a sütik díszítésével foglalkozni.
Ezt nem lehet elrontani!
Csak rétegezni kell, mindenki fantáziája szerint!
Sütöttem egy piskótát 6 tojásból az Éléskamra puha piskótájából az alaprecep szerint! De! Tettem hozzá 2 tk mézeskalács fűszert.
Így mêzeskalács ízű lett. A narancshoz és a málnához nagyon illik ez az íz! A kihült tészta felét felkockáztam (másik fel ment a fagyasztóba, bármikor elő lehet venni) kb 2,5 cm kockákra. Ezt helyezzük az üvegtàl aljàra. Meglocsoljuk egy kis rummal (2-3 ek) vagy narancslével.
Ezután narancsszeletek kerülnek az üveg oldalára. A piskótára egy narancsot kifilézünk, felkockázzuk és ráhalmozzuk. Egy marék málnát is hintünk rá! Főzünk egy adag vaníliás anyasüti pudingot a leírás alapján (ez a gyorsabb ês egyszerűbb változat) vagy crema pasticcerat (vaníliás krém) 6 tojássárgájából. A receptet leírom havalaki ezt szeretné. Erre jöhet mêg ízlés szerint gyümölcs. A tetejére pedig 3 cocomasból felvert kókusztejszínhab. Vagy a rendes tejszínhab. Díszítsétek az alkalomhoz megfelelően.
Recept forrása: Csánó Fehér Erika