Dobostorta (paleo)
Ti készítettétek:
Dobostorta (paleo)
Derecskeiné Horváth Zsuzsa újabb műremeke.
Paleo előtt nagy kedvenc volt a családban, így ki kellett találnom egy paleos változatát. Álmodni sem mertem volna, hogy ilyen egyszerűen elkészíthető, és ilyen finom lesz!
A paleo nem a torta evésről szól, de aki nem szeretne lemondani az ilyen finomságokról, annak is van lehetősége elkészítenie, ráadásul ilyen gyorsan és egyszerűen. Nem minden nap eszik az ember Dobostortát, de egy különleges alkalomra elkészítve, nagy örömet tudunk vele szerezni!
Paleosan is szinte bármit el lehet készíteni.
Ajándékba készült.
A kókuszvirág cukor miatt kompromisszumos.
16 szeletes torta elkészítése:
3 csomag Anyasüti Holland kakaós krémpuding port, 9 dl növényi (mandula) tejben, főzd krémesre. (Amint elkezd sűrűsödni, vedd le a tűzhelyről és kevergesd, amíg teljesen besűrűsödik.)
Ízlés szerint édesítsd, és keverj hozzá 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd langyosan, keverj hozzá 100 g kókuszzsírt. Ha szükséges, még édesítsd, majd hűtsd ki teljesen. Legjobb, ha 1-2 órára hűtőbe teszed, hogy a kókuszzsírtól a krém, jól megdermedjen.
Az eredeti Dobostorta is 6 lapból áll, a hatodik, legfelső rész, az égetett cukros.
6 csomag Éléskamra Kókuszvarázs bögrés sütit egyenként készíts el 22 cm-s szilikon torta formában 3 perc alatt a mikróban, vagy a zacskón megadott recept szerint a sütőben.
Rácson hagyd kihűlni a lapokat.
sütőpapírra fektess egy tészta lapot. Egy kenőkést, vagy kenő lapátot kenj be kókuszzsírral.
100 g kókuszvirág cukrot olvassz fel és karamelizáld. Óvatos, de gyors mozdulatokkal az égetett cukrot öntsd rá a tésztára, és a kókuszzsíros késsel kend el egyenletesen. (Gyorsan kell vele dolgozni!)
Végül egy tortarácsot egyenletesen nyomj rá a tésztára, így egyenletesen elvágja a cukrot a tésztával együtt, megadva a tortaszeleteket is. Majd hagyd teljesen kihűlni. (Tortarács hiányában, zsírozott késsel, gyors mozdulatokkal vág egyenlő cikkekre.)
A krémet oszd 6 felé. Töltsd meg a lapokat a krémmel, majd az oldalát is simítsd egyenletesre. A hatodik részt töltsd csillagcsöves nyomózsákba. A tortarács segítségével bejelölheted ismét a tortaszeletek nagyságát (picit belenyomod e legfelső krém rétegbe), és mindegyik szelet tetejére, helyére/szélére nyomj egy kis kupacot, ami majd szépen megtartja a felső lapokat. Helyezd rá szépen az égetett cukros lapokat, egyik oldalát picit belenyomva a krémbe. Jól behűtve tálald!
A krémet úgy is készítheted, hogy 2 csomag pudingot főzöl és a harmadik helyett 1-2 érett pépesített avokádót keversz hozzá, plusz édesítő, kakaó, kókuszzsír.
Ha kókuszcukor nélkül készítenéd, tökéletes csoki torta recept!