Mit készíthetünk belőle?
A HAGYOMÁNYOS NOKEDLI KEVERÉK egy teljes család számára kínál magyaros köretet a finom pörköltek, szószos húsok mellé. De a klasszikus tojásos nokedli is mennyei finomság vagy nudli helyett édesen is fogyasztható mákkal vagy dióval szórva. Rostban és fehérjében gazdag összetétel, rosttartalmát a maglisztek mellett a bambuszrostliszt adja.
A legkiválóbb alapanyagokból készült natú ízvilágú köret alapanyag, mely nem tartalmaz gabonát, szóját, tejet és cukrot, valamint semmilyen élelmiszeripari adalékot.
Kinek ajánljuk?
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nokedlitől, mert ezzel biztos a sikerélmény, hisz jól kezelhető a nyers tészta és biztosan nem fő szét a vízben.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt és útifűmaghéjat sem.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak cukorbetegeknek, inzulin rezisztenseknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A tészta elkészítéséhez csak egyszerű otthoni hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, kókuszliszt, sárga lenmagliszt.
Allergén anyag lásd. vastagon szedve.
Csomagolás szerinti ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 3 db M-es tojás (kb. 165 g)
- 100 -120 ml víz
Elkészítési javaslat:
3 db M-es tojáshoz (kb. 165 g) adj 1 kávéskanál sót, majd 100 ml vizet, ha keményebb nokedlit kedvelsz, 120 ml vizet, ha puhábbat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át. Tészta: 3 S-es tojás, 10 ml víz, 125 g lisztkeverék. 20 perc pihentetés után 1-2 mm vékonyra nyújtsd el lisztezett lapon, vágd tetszőleges formára. Lobogó vízben 3-4 perc alatt megfő.
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT:
Hozzávalók:
- 1 csomag liszt
- 225 ml víz
- csipet só
Keverd össze a hozzávalókat simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe, várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Jéghideg vízzel öblítsd át.
A kevéske kókuszliszt íze nem érződik a keveréken, de enyhe édességével jól ellensúlyozza a szezámliszt ízét, ez által semleges ízvilágú tésztát kapunk. ÚTIFŰMAGHÉJTŐL MENTES TERMÉK.
Az útifűag mentes házi tészta receptjét itt találjátok: Tészta
TOVÁBBI KREATÍV RECEPTEKET EZEN A LINKEN TALÁLSZ! GYŰJTS INSPIRÁCIÓT A FELHASZNÁLÁSHOZ! Hagyományos nokedli receptek
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Ti mondtátok:
Sass Erika: "Kezdetektől fogva Nagyi palacsintája és Nokedli függő vagyok ;) Mindkét terméket használom, az időközben megnyitott Tepszi Ételbárban és mindkét termékkel az a tapasztalat, hogy a nem diétázók is szívesen fogyasztják, fel sem tűnik nekik, hogy "egészségesebbet/jobbat" esznek a hagyományosnál ;)"
N. Barbara: "Nagyon szeretem az Éléskamra nokedli lisztet! Korábban utáltam nokedlit készíteni, hagyományos, fehér lisztből, mert minden csupa ragacs lett, a csirízes edényeket nem nagy élmény mosogatni. De az Éléskamra nokedlivel álom dolgozni, gyorsan elkészül, nagyon finom, és utána is pillanatok alatt tisztává varázsolhatók az eszközök, edények. Ízre, állagra, mintha csak a hagyományos nokedlit enném, csak ez nem terheli meg a pocakomat!"
Ti készítettétek:
Medvehagymás-szalonnás galuska
Ezt a receptet Icindic Anikó készítette.
Borsos csirketokány kapros galuskával és kovászos uborkával
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Lasagne
Forrás:
http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2015/08/lasagna.html
Ravioli (paleo)
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Glutén- és tejmentes sztrapacska (paleo)
Marhapörkölt nokedlivel
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje