Mit készíthetünk belőle?
Olyan ízű és állagú barna kenyeret süthetsz belőle, mintha hagyományos teljes őrlésű lisztekből készült volna. Nem fogod lemondásnak érezni a diétát.
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 45%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
MEGÚJULT!!!
Finomabb íz
Lágyabb bélzet
Valódi ropogós héj
Harmonikus összetétel ízben és tápanyagban
Változatlan áron 20%-kal nagyobb kenyér (kb. 400 grammos)
Tovább csökkentett szénhidrát tartalom (majdnem 20%-kal)
Amiben még nagyszerű és különleges, hogy elronthatatlan. Hisz nem kell hozzá más, csak víz. A tasak minden szárazanyagot tartalmaz.
Kinek ajánljuk?
Ez a kenyér Neked való, ha hiányoltad eddig a valódi barna kenyér élményt. Aminek picit tömörebb a belseje, de mégis ruganyos és semmihez sem hasonlítható a ropogós héja. Ha korábban a rozsos, teljes kiőrlésű kenyerek ízét kedvelted, akkor ezt a lisztkeveréket ki kell próbálnod!
Rostban és fehérjében gazdag, ez lassítja a szénhidrátok felszívódását, hosszan tartó jól-lakottság érzést biztosít és valódi tápanyagokkal lát el. Rezisztens keményítő tartalma jótékony hatással lehet a bélflórára.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült kenyerek készítésétől, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült kenyeret tekintve.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulin rezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Összetevők: tápióka keményítő, növényi rostok (bambuszrostliszt, útifűmaghéjliszt), sárga lenmagliszt, szezámmag liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, zöldbanán liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalája só
Allergének vasatgon szedve.
Alaprecept:
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Valódi barna kenyér szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 300 ml hideg víz
- 2 ek kókuszzsír
Elkészítési javaslat: a csomag tartalmát szórd egy tálba, önts rá 300 ml hideg vizet és 2 ek. olvadt kókuszzsírt. Kézi robotgéppel vagy kanállal keverd homogén állagúra, végleges sűrűségét 20 perc pihentetés után éri el. Picit gyúrd át, majd vizes kézzel formázd kedved szerint kenyér vagy cipó formára, 3-4 helyen jó mélyen vágd be a tetejét és tedd tepsire. Ízlés szerint kend le tojással és tedd 200 fokos sütőbe 20 percre, majd további 55 percre 180 fokon. Csak kihűlés után ajánlott szeletelni. Zsemle és kifli formázása esetén a 2. sütési fázis 25 percre rövidül. Lyukacsos bagett sütőben is készíthető. Kb. 400 grammos kenyérhez. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
További kreatív recepteket az alábbi linken találsz. Gyűjts inspirációt a felhasználásához!! VALÓDI BARNA KENYÉR RECEPTEK
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Ti mondtátok:
P. Mária: " Mindig is a teljes kiőrlésű, rozsos ízvilág állt hozzám közel, amikor kiderült a cöliákia azt hittem erről le kell mondanom, de szeretncsére rátaláltam az Éléskamra Valódi barnakenyér lisztkeverékre, azóta csak ezt fogyasztom!"
M. Magdolna: " Nehéz ennyiféle lisztkeverék közül a választás, szerencsére a kínálat olyan tág, hogy mindenki megtalálhatja benne a saját kedvencét :) az enyém a falusi fehér kenyér, a férjem viszont hallani sem akar másról, mint az Éléskamra Valódi barnakernyér."
Ti készítettétek:
Derecskeiné Horváth Zsuzsa lecsó mellé készítette el valódi barna kenyerünket.
Vitéz Viktória is elkészítette a Valódi barna kenyeret, ezúttal zsemlét formázott belőle. Neki ilyen lett:
Ezt a receptet Csernyák Dóra készítette a kocsonya mellé.
Ezt a receptet Kun Andrea készítette.
A hozzá tartozó eredeti bejegyzést és receptet itt találod:
Raclettben sütött toast szendvics
Schubert-Fekete Nóra receptje:
Áfonyás- diós cipó
Forrás:
http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2016/04/afonyas-dios-cipo.html
Rántott karfiol és brokkoli, párolt és sült zöldségekkel.
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Körömpörkölt barna bagettel
Forrás:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/permalink/872317012947327/