Falusi lepényke
Ti készítettétek: Schubert-Fekete Nóra receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra falusi kenyér lisztkeverék natúr ízben
- 3 db M-es tojást (kb. 165 g)
- 150 ml víz
- 10 ml friss citromlé
- 30 g folyékony zsiradék
Elkészítés:
3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal, add hozzá a lisztkeveréket és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici paleos liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb) a tésztát.
Amióta ilyen meleg van, nem szívesen kapcsolom be a sütőt. Viszont kenyérféle meg kell. Így mostanában minden kenyér, zsömle vagy bagett lisztet raclettben sütök ki a recepteknek megfelelően.
Ez itt most épp falusiból készült.
Ugyanúgy puha és finom lesz, és még gyorsabban kész is. 8 db lett egy csomagból.
Ha pedig már jó pár napos, isteni jó bundáskenyérként végzi
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra falusi fehér kenyér szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo kenyér, gluténmentes kenyér, IR barát kenyér, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, falusi kenyér raclettben
Nézd meg, hogyan készül a Falusi bundáskenyér