Focaccia
Ti készítettétek
Focaccia
Tojás- magmentes lisztkeverék
Laczkó Zsuzsanna receptje
A lisztkeveréket a tasakon található recept szerint készítettem el dupla adagban, majd zöld fűszereket aprítottam (petrezselyem-borsikafű) és a tésztába gyúrtam.
Tapadásmentes lapot helyeztem egy gáztepsibe és kb. egy ujjnyi vastagságúra lapogattam bele a masszát egy zsírozott kanál hátlapjával.
Egyszerűen vizes-zsíros kézzel is a tepsibe dögönyözhető és utólag is befűszerezhető. KB. 20-30 percig sütöttem. Pizzavágóval négyzetekre szeleteltem. Az íze finom és két focaccia lap közé szinte bármi szokásos dolgot tölthetünk és már vihetjük is úti elemózsiának akár munkába akár kirándulni vagy repülős útra is.
A liszt megrendelhető:
Forrás:
https://www.facebook.com/groups/163254780843617/permalink/368069510362142/