Nyújtható tészta édes receptek
Gesztenyés csónak (paleo)
Ti készítettétek:
Gesztenyés csónak
Maglisztmentes nyújtható
Régóta szerettem volna ilyen csónak formát, most végre sikerült beszereznem. Ha nincs ilyen otthon bármelyik másik kosárka forma megteszi helyette. Akkor kicsit több jön ki belőle 24-26 db.
Hozzávalók 18-20 darabhoz:
a tésztához:
4 tojás
fél dl víz
2 cl citromlé
7,5 dkg folyékony kókuszolaj
a forma kikenéséhez:
kókuszolaj
a krémhez:
37,5 dkg natúr gesztenyemassza
30 dkg Totu krém (nem paleozóknak mascarpone)
10 dkg porrá őrölt eritrit (nem paleozóknak cukor)
vanília vagy rum ízlés szerint
1,5 dkg zselatin
1 dl víz
a díszítéshez:
3 dl kókuszkrém
porrá őrölt eritrit ízlés szerint
vanília ízlés szerint
A tésztához a tojást, a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre dolgozzuk (én végig habverővel dolgozom). 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk. 18-20 golyót formázunk a masszából, majd a kókuszolajjal kikent formákba nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A csónakokat megtöltjük a gesztenyés krémmel, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval egynemű krémmé dolgozzuk. A kókuszhabhoz a kókuszkrémet 30 percre fagyasztó szekrénybe tesszük, majd kemény habbá verjük. Ízesítjük eritrittel és vaníliával. Végül 10-es sima csőrös habzsákból kis halmokat nyomunk a csónakok tetejére. Máris fogyasztható.
Forrás: