Az itt található egészben sült karaj mellett a gombaropogós is elkészült még, ha esetleg valaki húsmentes napot tartana a családból.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 evőkanál zsír
fél csokor zöld petrezselyem
1-2 fokhagyma
1 tojás
törött bors
só
Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott gombát. Megszórjuk finomra vágott zöld petrezselyemmel. Ízesítjük összezúzott fokhagymával, sóval, törött borssal. Zsírjára pirítjuk. Langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a tojást és összeturmixoljuk. Belekeverjük a lisztet. 10 percet pihentetjük. Hengereket (golyókat, vagy pogácsát) formázunk a masszából (tupperes formavarázzsal egy perc), majd sütőpapíros lemezre rakosgatva 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Karfiolrizzsel és nyerstojás mentes majonézzel kínáljuk.
Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Itt tudtok érdeklődni.