Vékonytésztás olasz pizza receptek
Gombás pizza (paleo)
Ti készítettétek:
Gombás pizza
Szabó Anita receptje:
Hozzávalók:
a tésztához:
2 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)
a forma kenéséhez:
teáskanálnyi zsír
a súgóhoz:
2 evőkanál zsír (mindegy milyen)
1/2 fej vöröshagyma
10 dkg natúr paradicsomlé
fél teáskanál finomra vágott friss bazsalikom
fél teáskanál finomra vágott friss kakukkfű
fél teáskanál finomra vágott friss oregano
fél teáskanál finomra vágott friss rozmaring
1 gerezd összezúzott fokhagyma
1 teáskanál eritrit
törött bors
só
a feltéthez:
1 vöröshagyma
30 dkg gomba
1 evőkanál zsír
törött bors
só
továbbá:
8 dkg éven túl érlelt cheddar sajt
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a súgót, amihez a finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlét. Ízesítjük bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, rozmaringgal, fokhagymával, törött borssal és sóval. Addig főzzük, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Félretesszük. A vékony szeletekre vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk a zsíron. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk amíg minden víz elfő mellőle. A tésztát én nem nyújtottam, hanem zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a súgót. Elrendezgetjük rajta a párolt gombát. Megszórjuk a reszelt sajttal, végül 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Forrás: