Grissini
Hozzávalók:
150 g enyhén sózott nyújtható lisztkeverék, 100 g sokmagos paleo bagett lisztkeverék, 4 tojás, 80 g olvadt kókuszzsír, 30 ml citromlé, 50 ml víz, 1 teáskanál só (ízlés szerint)
Azzal kezdtem, hogy a tojásokat felvertem és kb egy fél tojásnyit (úgy két evőkanál) félretettem, majd ezzel kenegettem a rudacskákat.
A felvert tojásokhoz hozzáadtam a vizet, a folyékony kókuszzsírt elkevertem, majd a lisztkeverékeket elkevertem egymással, majd a sóval és a tojásos alappal jól eldolgoztam.
Fél órára hűvös helyre tettem.
Pihentetés után szilikon lapon jól átgyúrtam (ha nincs szilikon lap, mindenképp alá kell lisztezni) és utána is jó szolgálatot tett a szilikon, hiszen azon sokkal egyszerűbb volt kisodorni a rudakat. Diónyi tésztát vettem a kezembe, meggyúrtam kicsit, majd rudacskává sodortam. Minél vékonyabbra sikerül, annál ropogósabb lesz.
Sütőpapírral leterített sütőrácsra raktam a rudakat, lekentem tojással és 200 fokos sütőbe tettem. 200 fokon 5 percig sütöttem, aztán 180 fokra visszavéve még 15 percig.
Recept forrása: Sass Erika (www.tepszi.hu)
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chcsokkentett #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #grissini #ragcsa