Gyömbér torta (Anyasütiből)
A krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg dermedni nem kezd hűtőszekrénybe tesszük. A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk az eritrittel. Hozzákeverjük a dió, mandula, anyasüti lisztkeverék és sütőpor elegyét, majd a reszelt gyömbért és a citromhéjat is. Fellazítjuk a tojáshab negyedével, majd óvatosan hozzáforgatjuk a maradék habot is. 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltjük, végül 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Három lapra vágjuk. Betöltjük a krémmel, amihez a kókuszolajat kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a vaníliapudingot is. Arra figyeljünk, hogy a két rész nagyjából egyforma hőmérsékletű legyen amikor összedolgozzuk, nehogy ikrássá váljon a krém, ha mégis kicsapódna a kókuszzsír, könnyen korrigálhatjuk, ha a krémet vízgőz fölé téve addig és csak addig keverjük, amíg a krém kisimul. Ha a krém túl lágy 5-10 percre hűtőszekrénybe téve érhetjük el a kenhető állagot. Minden lapra harmadnyi krém kerüljön, illetve a tetejére szánt krémmel kenhetjük meg a torta oldalait is. Szerintem érdemes egy éjszakán át dermedni hagyni a hűtőszekrényben. Annyi idő alatt jól összeérnek az ízek. tetszés szerint vágjuk Én félbe vágtam, majd ék alakban szeleteltem.
Recept forrása: Szabó Anita (tucsokbogar.blogspot.hu)